Skip to main content
Videotips

Videotip 31

By 3 augustus 2021januari 22nd, 2022No Comments

Vier C model van creativiteit
Veel mensen nemen aan dat AI niet in staat is tot creatvititeit. Er zijn drie vormen van creativiteit, en AI kan ze alle drie modelleren:
1] Combinatorische creativiteit: het recombineren van bestaande ideeën tot een nieuw idee (moeilijk voor AI, omdat AI niet kan bepalen welk nieuw idee relevant is);
2] Exploratoire creativiteit: een manier van denken die ons als het ware beperkt, waardoor we met iets nieuws komen binnen een conceptuele ruimte – dus inside the box (bijvoorbeeld schaken, AI kan dit prima doen als je de juiste instructies geeft);
3] Transformationele creativiteit: innovatie, outside the box, dingen bedenken buiten de gebruikelijke conceptuele ruimte, waardoor deze eerst onmogelijk leken (evolutionaire programma’s kunnen hun eigen regels veranderen).

Margeret Ann Boden is hoogleraar cognitieve wetenschappen aan het departement van informatica aan de universiteit van Sussex. Ze is bekend van haar onderszoek naar artificiele intelligentie.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.