Skip to main content
Videotips

Videotip 35

By 31 augustus 2021september 5th, 2022No Comments

Vijf principes voor Stimulerend Wiskunde-onderwijs
Echt een inspirerend filmpje, omdat hij het indirect heeft over hoe je leerlingen creatief leert denken.
Finkel formuleert 5 principes voor stimulerend wiskunde onderwijs.

Principes
1] Begin met een vraag die uitdaagt om op zoek te gaan naar een antwoord
2] Geef alle tijd om met het probleem te worstelen (Geef het antwoord niet); dit vergroot de nieuwsgierigheid en het lef met een voorstel te komen
3] Jij bent niet de antwoordknop. Los het samen op. Niet weten betekent niet dat je een mislukking bent. Zo wordt een probleem een avontuur. Iedereen is betrokken.
4] Zeg ja tegen de ideeën van je leerlingen.
5] Play!

Dan Finkel is Doctor in de Wiskunde en houdt zich bezig met het onderwijs in Wiskunde.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.