Skip to main content
Videotips

Videotip 38

By 21 september 2021september 7th, 2022No Comments

6 stappen naar Creativiteit
Futurist Stephan A. Schwartz heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste elementen die creativiteit versterken.

Er is waarschijnlijk wel een ondergrens, maar voor creativiteit hoef je geen hoog IQ te hebben.
Zowel introverte als extroverte mensen kunnen creatief zijn, al is hun aanpak wellicht anders.

Het is een leerbaar proces van 6 stappen:

1] zorg dat je een meester wordt van een ambacht, zodat je in staat bent tot zelfevaluatie;
2] zorg dat je er diep van overtuigd bent, dat er een oplossing is en dat jij die kan vinden;
3] zorg dat je in staat bent afstand te nemen van je aannames, vooroordelen en overtuigingen;
4] zorg dat je een techniek hebt om naar binnen te kijken;
5] wacht op het aha moment;
6] zorg dat je je vondst kunt uitleggen, zodat anderen je vondst kunnen herhalen.

Stephan A. Schwartz is columnist voor het tijdschrift Explore en redacteur van de dagelijkse webpublicatie Schwartzreport.net, waar hij trends behandelt die van invloed zijn op de toekomst. Al 40 jaar bestudeert Stephane de aard van bewustzijn en uitzonderlijke menselijke prestaties. Hij heeft talloze tijdschriftartikelen geschreven.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.