Skip to main content
Videotips

Videotip 4

By 26 januari 2021januari 22nd, 2022No Comments

Vermoord je bedrijf

Lisa Bodell is trainer in innovatie, creatief denken en creatief probleem oplossen. Haar boek ‘Kill your company’ gaat over het zelf verstoren van je business model, voordat anderen het doen. Door je voor te stellen hoe je onderneming in de toekomst nog bestaansrecht heeft, weet je wat je moet worden.

Een manier die volgens haar goed werkt is 30 minuten de tijd nemen om te doen alsof je de competitie bent. Je vraagt je af hoe je de poten onder je eigen stoel gaat zagen. Geef je mensen toestemming om te kijken waar het bedrijfsmodel rammelt. De bedoeling daarvan is dat je echt je zwaktes ontdekt.

Twee obstakels zijn dat managers wel risico willen nemen, maar het eigenlijk niet doen omdat er veel voor ze op het spel staat én vaak ook niet helder is hoeveel risico ze mogen lopen. Een veel voorkomende en gevaarlijke bedrijfscultuur is een cultuur van tevredenheid. En dan word je ineens ingehaald door een kleine startup.

Werknemers moeten geloven dat ze verandering kunnen (en mogen) bewerkstelligen. Verandering gebeurt het beste in kleine stapjes door leiders die het goede voorbeeld te geven.

Belangrijke competenties zijn volharding, wendbaarheid, het vermogen om uitdagende vragen te stellen en strategische verbeelding (dromen met een doel).

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.