Psychologie van probleemoplossen
Aan de hand van drie voorbeelden legt O’Neill uit hoe ons brein werkt. Meestal begin je met trial and error en hoewel dit waarschijnlijk niet tot de oplossing leidt, helpt het je de probleemruimte te onderzoeken. Uit de 3 voorbeelden leer je dat je een probleem soms kunt oplossen door:
• trial and error (in ieder geval helpt het je de probleemruimte te onderzoeken);
• een combinatie van elementen van oplossingen die niet werken;
• in of uit te zoomen;
• van kader te veranderen (reframen) en het probleem vanuit een heel nieuw perspectief te zien;
• door een andere functie voor dingen te zien (functional fixedness);
• en door te zien wat er niet is.
Edward R. O’Neill is een consultant in leren, onderwijzen en design thinking.
Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.
Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228. Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties! Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.
#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee
Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.