Skip to main content
Videotips

Videotip 43

By 26 oktober 2021oktober 2nd, 2022No Comments

Metafoor vs. Random Provocatie
David Hall vergelijkt in dit filmpje twee basistechnieken om tot ideeën te komen: het gebruik van metaforen en random provocation (hij heeft het over synectics).

Metafoor
Bijvoorbeeld Superhelden, bionics en brainsketching, om tijdelijk ideeën te krijgen die het probleem oplossen, maar onmogelijk uit te voeren zijn. De bedoeling is om vervolgens een oplossing in de werkelijke wereld te vinden, op basis van de kenmerken die het probleem oplossen in de metaforische wereld.

Random Provocatie
Bij Random Provocatie heb je al ideeën, maar die werken niet echt. Om meer uit de box te denken, introduceer je een willekeurige stimulus, een plaatje of object dat helemaal niets te maken heeft met het probleem of de probleemwereld. De stimulus is een bron van nieuwheid, een nieuw perspectief om het probleem anders te bekijken.

David Hall is oprichter en baas van the idea centre group.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.