Skip to main content
Videotips

Videotip 5

By 2 februari 2021januari 22nd, 2022No Comments

Twee hersenhelften

Na de eerste operaties waarbij de hersenhelften van zware epilepsiepatiënten operatief werden gescheiden, ontstond er in de jaren 60 en 70 een soort popularisatie van het idee dat de twee helften totaal andere functies hebben. Hoewel de hersenhelften inderdaad erg van elkaar verschillen, zijn ze toch vooral hetzelfde. Daarom hebben neurowetenschappers het niet graag meer over hersenhelften. En toch is er verschil en Iain nuanceert het populaire beeld in dit filmpje. Een hardnekkige misvatting is bijvoorbeeld, dat ons creatief vermogen door de rechterhelft zou worden verzorgd, terwijl de linkerhelft verantwoordelijk zou zijn voor analytisch denken. Beide hersenhelften zijn zowel betrokken bij creatief als analytisch denken. Hoe zit het dan wel?

Iain McGilchrist is psychiater, schrijver van en literatuurwetenschapper. Hij is bekend om zijn boek ‘The Master and His Emissary, met als ondertitel TheDivided Brain and the Making of the Western World. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.