Skip to main content
Videotips

Videotip 8

By 23 februari 2021januari 22nd, 2022No Comments

Waar komen goede ideeën vandaan?

Wat is de ideale omgeving waar ideeën sex kunnen hebben? Innovatieve ruimtes zouden meer moeten lijken op de koffiehuizen van vroeger, waar mensen bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen.

Het is een misvatting dat een Eureka-moment over één ding gaat. In werkelijkheid is een idee een netwerk.

Als voorbeeld geeft Johnson een broedmachine van 40.000 euro die je naar Afrika zou kunnen sturen om iets aan de kindersterfte te doen. Helaas gaat zo’n apparaat op den duur stuk en hebben ze de infrastructuur niet om het te maken. Dus bedachten ze een broedmachine bestaande uit auto-onderdelen, omdat ze wel goed zijn in auto’s repareren.

De netwerken in ons brein lijken op de netwerken om ons heen. Johnson heeft het over een vloeibaar netwerk. Mensen willen een ontdekking graag vangen in één eureka moment, maar in werkelijkheid gaat het om incubatieperiodes die soms decennia duren, waarin de vage contouren van een concrete innovatie rondspoken in de hoofden van creatieven.

Steven Johnson is een Amerikaanse schrijver van populair wetenschappelijke literatuur en een media theoreticus.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.